Letu Štuke, Dom omladine, Sarajevo, 07. 04. 2007.

Objavljeno 10.4.2007. utorak 20:57 Kategorija – Izvještaji s koncerata
Ima li ugodnijeg nego spojiti Sarajevo, raju, ćevape i koncert jednog od najboljih tamošnjih bendova. Ehmm…možda i ima još poneki začin, ali to nije za ovu prigodu bitno. Letu Štuke su u Sarajevu svirali u obnovljenom Domu omladine u koji stane oko 2000 ljudi (bar su mi tako rekli domaćini). I nemojte uopće ni sumnjati da je bilo puno. Dino Šaran i Štuke ipak su miljenici ovog grada.

Nakon cijelog dana tumaranja po ćevaparama, pubovima i kafanama, nakon puno dobrog mesa i pića, u društvu dviju iznimno simpatičnih Sarajki i djevojke uputio sam se prema Domu omladine na koncert. Čim sam ušao u prostor odmah sam ostao fasciniran načinom na koji je uređen. Sve novo, s puno ukusa i detalja, separei, video zid ali u krug i s nekih 12tak projektora (pogledati galeriju)…sve skupa nešto što nimalo ne pristaje rock klubovima koje srećem po Hrvatskoj. Sve to je poredano u krugove od partera do separea malo povišeno postavljenih i na kraju šankova iza svega. I sa svakog mjesta super pogled na prostranu binu. I jako dobro raspoložena raja iz Sarajeva. Najbolje od svega, pušenje dozvoljeno samo na šankovima, i redari se stvarno i brinu da bude tako.

Prije izlaska Štuka kao predgrupa nas je pokušao zabaviti dvojac kojem nisam zapamtio ime, a svirali su ili bolje rečeno puštali neku elektronsku muziku, na što sam ja samo molio boga da što prije završe. Nikad nisam razumio čari toga, pa ni sad. Kad sam to preživio na binu su izašli Šaran i Štuke i odmah zaslužili ovacije. Nakon mog prvog koncerta Štuka u KSET-u, gdje sam se oduševio, slijedilo je blago razočaranje u Aquariusu i još malo jače u Boogaloo na Kulturijadi zbog Šaranove treme. A sad? Pa, moglo bi se reći da je krenulo na bolje. Na početku je jako jako dobro izveo „Grad bez boje“ i „Kao na zapad“ i nastavio u tom ritmu. Tu i tamo se opet gubio na žešćim stvarima. Odsvirali su cijeli prvi album i sigurno jedno pet pjesama s budućeg albuma i prvi put sam ih slušao a da se nisu ponavljali na bisu. Za kraj su sjajno izveli „Mjesto za dvoje“ i bacili sve u sevdah, te otišli. A mi smo se svi skupa sretni i ispunjeni uputili u sarajevsku noć.

Kratak zaključak bio bi da sam zadovoljan koncertom, a kad ga uz to začiniš s Sarajkama, Sarajlijama i sarajevskim specijalitetima, vrijedi to doživjeti i malo češće.
Edo, Štuka u Miljacki na ćevapima

Link: Groupie.hr
Hvala: Tisini

2 komentara

  1. Pozdrav!Samo da se pridruzim pohvalama bendu i da dodam da sam bio na koncertu u Domu mladih.Cak sam iz Novog Pazara(Sandzaka)dosao na koncert i puno mi se svideo i dom i koncert.Samo je predgrupa zesce smarala.P.S.Predgrupa-Basheskia & Edward Co.

Komentariši